beleggenvergelijking.nl
HomePensioenbeleggen Doelbeleggen Voor Pensioen

 Doelbeleggen voor pensioen   openen

Doelbeleggen voor pensioen

Kies een pensioendoel en inleg en laat Doelbeleggen uitrekenen of je wensen haalbaar zijn. Vervolgens helpt Doelbeleggen om het doel te realiseren. Komt dat doel in gevaar, dan krijg je een waarschuwing.

In de app of op de website vul je in hoeveel pensioen je wilt en op welke leeftijd. Ook geef je aan hoeveel je kunt inleggen, eenmalig en/of per maand. Rekening houden met de inflatie kan ook. De doelmeter laat vervolgens zien hoe groot de kans is dat je het gewenste doel gaat halen.

Hoe werkt het?

Doelbeleggen maakt een beleggingsplan voor je dat past bij je doel en je persoonlijke situatie. Als je veel risico kunt en wilt nemen, pas je in een beleggingsprofiel met merendeels aandelen. Ga je liever wat voorzichtiger te werk, dan beleg je meer in obligaties.

Doelbeleggen neemt je al het werk uit handen. Je hoeft zelf alleen vragen te beantwoorden. Hoeveel en hoe vaak je geld inlegt, mag je zelf weten. Onder voorwaarden is je inleg fiscaal aftrekbaar.

Waarin kun je beleggen?

Je belegt in indexfondsen met aandelen, vastgoed en obligaties. Indexfondsen zijn samengesteld volgens een bestaande index, zoals de AEX. Er is dus geen actief beheer nodig. De fondskosten zijn al verwerkt in de koers (gemiddeld 0,21 procent).

Wat kost het?

Iedere keer als je inlegt, betaal je 0,10 procent transactiekosten over het bedrag. Verder betaal je 0,75 procent beheerkosten per jaar. Het openen van een rekening voor pensioenbeleggen kost niets.

Speciale voordelen

  • Fiscaalvriendelijk pensioen opbouwen
  • Zelf bepalen hoeveel je inlegt
  • Pensioenkapitaal overhevelen is mogelijk
  • Hulp bij het bereiken van je doel
  • Te beheren via internet en app

> Doelbeleggen voor pensioen begint hier!

Wat moet ik verder weten?

Omdat je de inleg aftrekt van je inkomen, ben je verplicht om het eindbedrag te gebruiken voor pensioen. Je kunt niet voortijdig je geld opnemen.

Doelbeleggen.nl heeft in 2018 de Gouden Stier gewonnen. Achter Doelbeleggen staat de bij de AFM geregistreerde beleggingsinstelling Velthuyse & Mulder Vermogensbeheer.

Kosten en kenmerken
Beheerkosten0,75 % (+ fondskosten)
Afsluitkosten€ 0,-
Minimale inleg€ 1,-
DepositogarantieNederlandse beleggerscompensatie
Maximale garantie€ 20.000,-
ยป Bezoek website