beleggenvergelijking.nl
home Beleggen Voor Je Kind

Vergelijk hier de beste aanbieders van beleggingsrekeningen die je op naam van je kind kunt laten zetten. Je vraagt zo'n rekening online aan.

Klik op Meer info voor een review! 

Beleggen voor je kind - Speciale beleggingsrekeningen

Robeco Kids
Robeco Kids: laat beleggen door Robeco voor je kind of kleinkind. Je maakt een keuze uit vier fondsen en bepaalt zelf hoeveel je inlegt, vanaf €50.

Actie: 25 euro startgeld

inleg vanaf: 
€ 50,-
beheerkosten: 
1,29 %
Binck Forward
Binck Forward: beleggen bij Binck kan ook op naam van een minderjarige. Bij het openen van een rekening stuur je een kopie van een legitimatiebewijs van het kind mee. 
inleg vanaf: 
€ 1,-
beheerkosten: 
0,50 %
Brand New Day Kinderrekening
Brand New Day Kinderrekening: zet geld opzij op naam van je kind en laat het beleggen in indexfondsen. Kies eventueel zelf een fonds. Lage kosten.
inleg vanaf: 
€ 1,-
beheerkosten: 
0,59 %
Evi4kids Beleggen voor kinderen
Evi4kids: beleg voor je kind in een portefeuille van aandelen, obligaties, vastgoed en grondstoffen. Goede app.
inleg vanaf: 
€ 1.000,-
beheerkosten: 
0,42 %
Semmie duurzaam beleggen
Semmie: je gaat duurzaam beleggen voor je kind volgens je persoonlijke risicoprofiel. Geen verstand van beleggen nodig.
inleg vanaf: 
€ 50,-
beheerkosten: 
1,16 %

Beleggen voor je kind, is dat verstandig?

Sparen of beleggen is een keuze die iedereen zelf moet maken. Beleggen gaat altijd met risico’s gepaard, maar ook met meer kans op een hoger rendement.

Zolang de rente op sparen laag is, kan beleggen een aantrekkelijk alternatief zijn. Als je begint als het kind jong is, heb je voldoende tijd om eventuele beursdips weer te overwinnen.

Waar kan ik beleggen voor mijn kind?

In principe kun je bij iedere beleggingsinstelling beginnen met beleggen voor je kind. Maar niet iedere beleggingsinstelling maakt het mogelijk om de rekening ook op naam te zetten van een minderjarige. De beleggingsinstellingen op deze pagina doen dat wel.

Is beleggen voor kinderen anders?

Het grote verschil is dat de waarde van de beleggingen die op naam van het kind staan automatisch zijn of haar eigendom worden zodra het kind 18 jaar is. Als dat niet de bedoeling is, kun je beter op je eigen naam beleggen.

Wat moet ik verder weten?

Beleggen of sparen voor kinderen heeft geen speciale fiscale voordelen. Kinderen hebben geen eigen vrijgesteld vermogen. Wel kunnen zij het geld op hun achttiende belastingvrij ontvangen.

Meer weten?

Lees het artikel Hoe kan ik beleggen voor mijn kind?