beleggenvergelijking.nl
Home Fonds Beleggen

Vergelijk hier de beste aanbieders van beleggingsfondsen. Je kunt online een informatiepakket met openingsformulier aanvragen, of meteen starten.

Klik op Meer info voor een review! Bij sommige producten ga je meteen door naar de aanbieder.

Beleggen in fondsen vergelijken - onze selectie

Nationale-Nederlanden Beheerd Beleggen
Nationale-Nederlanden Beheerd Beleggen: kies een modelportefeuille met fondsen die NN selecteert. Inleggen kan al vanaf 50 euro per maand.

Actie: Begin en ontvang €60

order € 1000: 
€ 0,-
order € 5000: 
€ 0,-
Synvest Vastgoedfondsen
Synvest Vastgoedfondsen: investeren in woningen en winkels in Duitsland. Ontvang elke maand voorschotdividend.
order € 1000: 
€ 0,-
order € 5000: 
€ 0,-
Robeco Plus
Robeco Plus: fondsbeleggen met hulp: kies uit een scherpe voorselectie van Robeco-experts. Helemaal zelf een portefeuille maken mag ook.

Actie: Overstapkosten vergoed tot €500

order € 1000: 
€ 2,-
order € 5000: 
€ 10,-
Robeco One Duurzaam
Robeco One Duurzaam: met één duurzaam fonds van Robeco kun je je geld laten renderen voor een betere wereld. Minimaal €50 inleggen.
 
order € 1000: 
€ 0,-
order € 5000: 
€ 0,-
Brand New Day Zelf beleggen
Brand New Day Beleggingsrekening: beleggen in indexfondsen bij een online pensioenbank. Geschikt voor elk doel, de fondskosten zijn relatief laag.
order € 1000: 
€ 5,-
order € 5000: 
€ 25,-
Synvest Beleggingsfondsen
Synvest Beleggingsfondsen: vrij beleggen in diverse fondsen met aandelen, obligaties en vastgoed. Je bepaalt zelf hoeveel je inlegt, geen minimum vereist.
order € 1000: 
€ 5,50
order € 5000: 
€ 27,50
ASN Optimaalbeleggen
ASN Beleggingsrekening: keuze uit 12 duurzame fondsen van ASN zelf, waaronder een duurzaam aandelenfonds en diverse themafondsen.
order € 1000: 
€ 0,-
order € 5000: 
€ 0,-
Zwitserleven Beleggen
Zwitserleven Beleggen: bij Zwitserleven kun je zelf beleggen in duurzame mixfondsen van Actiam. Je levert een bijdrage aan klimaatdoelen.
order € 1000: 
€ 1,75
order € 5000: 
€ 8,75
FitVermogen
FitVermogen.nl: gemakkelijk online beleggen in NN-fondsen. Bijzonder goedkoop product. Je betaalt alleen de fondskosten.
order € 1000: 
€ 0,-
order € 5000: 
€ 0,-
Binck FundCoach
Binck Fundcoach: biedt een groot aantal beleggingsfondsen en indextrackers. Bij periodiek beleggen betaal je geen transactiekosten.

Actie: Eerste 3 maanden geen servicekosten

order € 1000: 
€ 8,-
order € 5000: 
€ 8,50
Centraal Beheer Fondsbeleggen
Centraal Beheer Fondsbeleggen: heeft relatief lage fondsbeheerkosten. Maak een keuze uit 5 mixfondsen, 2 obligatiefondsen en 1 aandelenfonds.

Actie: €25 startgeld

order € 1000: 
€ 3,-
order € 5000: 
€ 15,-
Fondsstad
Fondsstad: aanbieder van beheerd beleggen, maar zelf kiezen uit 20 fondsen is ook mogelijk. Voor wie minimaal 10.000 euro wil inleggen.
order € 1000: 
€ 0,-
order € 5000: 
€ 0,-
Bright Beleggingsrekening
Bright Beleggingsrekening: bij pensioenaanbieder Bright kun je ook vrij beleggen in een lifecyclefonds. Dit gaat tegen kostprijs. Je moet wel lid worden.
order € 1000: 
€ 0,70
order € 5000: 
€ 3,50

Fondsbeleggen: hoe werkt dat?

Met beleggingsfondsen investeer je in een heleboel verschillende bedrijven tegelijk. Dat kan in één keer of met een periodieke inleg.

Het voordeel hiervan is dat je beleggingen worden gespreid. Als een bedrijf failliet gaat, heeft dat maar een beperkt effect op de totale beleggingsportefeuille.

Je komt zelf niet in bezit van aandelen of andere effecten. De fondsbeheerder koopt deze met het gezamenlijke kapitaal van beleggers die geld inleggen in het fonds.

Als je instapt, koop je een deelnamebewijs dat de waarde van de effectenportefeuille volgt. Bij sommige fondsen wordt er dividend uitgekeerd.

Vanwege de kosten van de fondsbeheerder, vaak een percentage van je belegging, is het rendement meestal lager dan bij zelf beleggen. Maar het risico is doorgaans ook iets kleiner.

Desondanks is je kapitaal ook bij fondsbeleggen niet gegarandeerd. Op lange termijn kan fondsbeleggen wel meer opleveren dan een spaarrekening.

Voor- en nadelen van fondsbeleggen

Fondsbeleggen is een eenvoudige manier om gespreid te beleggen zonder dat je er omkijken naar hebt. Dit is interessant als je liever niet na wilt denken over welke individuele aandelen je moet kopen.

Een ander voordeel: je hebt veel meer mogelijkheden om in te beleggen. Bijvoorbeeld in opkomende markten waar soms nauwelijks beurshandel plaatsvindt. Je kunt ook beleggen met een thema, bijvoorbeeld duurzame energie.

Een belangrijk nadeel van fondsbeleggen zijn de relatief hoge kosten ten opzichte van zelf beleggen.

Je moet de fondsbeheerder betalen voor zijn werk. Deze kosten zitten in de koersen verwerkt en drukken dus je rendement.