beleggenvergelijking.nl
Home Fonds Beleggen

Vergelijk hier de beste Nederlandse aanbieders van beleggingsfondsen. U kunt online een informatiepakket met openingsformulier aanvragen, of meteen starten.

Beleggen in fondsen

Brand New Day Zelf beleggen
Brand New Day Beleggingsrekening: beleggen in indexfondsen bij een online pensioenbank. Geschikt voor elk doel, de fondskosten zijn relatief laag.
beheerkosten: 
0,00 %
order € 1000: 
€ 5,-
order € 5000: 
€ 25,-
Binck FundCoach
Binck Fundcoach: biedt een groot aantal beleggingsfondsen en indextrackers. Bij periodiek beleggen betaalt u geen transactiekosten.

Actie: Eerste 3 maanden geen servicekosten

beheerkosten: 
0,15 %
order € 1000: 
€ 6,-
order € 5000: 
€ 10,-
ASN Optimaalbeleggen
ASN Beleggingsrekening: zelf fondsen aan- en verkopen. Keuze uit 12 duurzame huisfondsen, waaronder water & milieu, groenprojecten en microfinanciering.
beheerkosten: 
0,30 %
order € 1000: 
€ 0,-
order € 5000: 
€ 0,-
Robeco Plus
Robeco Plus: fondsbeleggen met hulp: kies uit een scherpe voorselectie van Robeco-experts. Helemaal zelf een portefeuille maken mag ook.

Actie: Ontvang €25 startgeld

beheerkosten: 
0,35 %
order € 1000: 
€ 2,-
order € 5000: 
€ 10,-
Nationale-Nederlanden Beheerd Beleggen
Nationale-Nederlanden Beheerd Beleggen: kies een modelportefeuille met fondsen die NN selecteert. Inleggen kan al vanaf 50 euro per maand.

Actie: €50 cadeau

beheerkosten: 
1,00 %
order € 1000: 
€ 0,-
order € 5000: 
€ 0,-
FitVermogen
FitVermogen.nl: gemakkelijk beleggen in fondsen van NN. Goedkoopste online beleggingsproduct volgens VEB en Kassa. U betaalt alleen de fondskosten.
beheerkosten: 
0,00 %
order € 1000: 
€ 0,-
order € 5000: 
€ 0,-

Voordelen van fondsbeleggen

Fondsbeleggen is een eenvoudige manier om gespreid te beleggen zonder dat u er omkijken naar heeft. Dit is interessant als u liever niet na wilt denken over welke individuele aandelen u moet kopen.

Een ander voordeel: u hebt veel meer mogelijkheden om in te beleggen. Bijvoorbeeld in opkomende markten waar soms nauwelijks beurshandel plaatsvindt. U kunt ook beleggen met een thema, bijvoorbeeld duurzame energie.

Een belangrijk nadeel van fondsbeleggen zijn de relatief hoge kosten ten opzichte van zelf beleggen.

Fondsbeleggen: hoe werkt dat?

Met beleggingsfondsen investeert u in een heleboel verschillende bedrijven tegelijk. Dat kan in één keer of met een periodieke inleg.

Het voordeel hiervan is dat uw beleggingen worden gespreid. Als een bedrijf failliet gaat, heeft dat maar een beperkt effect op de totale beleggingsportefeuille.

U komt zelf niet in bezit van aandelen of andere effecten. De fondsbeheerder koopt deze met het gezamenlijke kapitaal van beleggers die geld inleggen in het fonds.

Als u instapt, koopt u een deelnamebewijs dat de waarde van de effectenportefeuille volgt. Bij sommige fondsen wordt er dividend uitgekeerd.

Vanwege de kosten van de fondsbeheerder, vaak een percentage van uw belegging, is het rendement meestal lager dan bij zelf beleggen. Maar het risico is doorgaans ook iets kleiner.

Desondanks is uw kapitaal ook bij fondsbeleggen niet gegarandeerd. Op lange termijn kan fondsbeleggen wel meer opleveren dan een spaarrekening.