beleggenvergelijking.nl
HomeCrowdfunding Npex

 NPEX   openen

npex

Een voordeel is dat u rechtstreeks belegt. Als Npex stopt, heeft u nog steeds recht op uw beleggingen. U loopt dus maar beperkt risico bij een faillissement.

Het idee achter Npex is dat het een beurs wordt voor kleine bedrijven. In Nederland zijn eerdere initiatieven zoals Alternext mislukt. Met Npex gaat het met 23 miljoen aan funding redelijk voorspoedig, al kun je ook niet van een daverend succes spreken. De drempel voor bedrijven is laag, door lagere kosten en minder juridische kwesties dan op een beurs.

De laagdrempeligheid is een groot nadeel voor beleggers. De informatievoorziening rond bedrijven is erg beperkt. Het is daarom erg lastig in te schatten hoeveel de beleggingsfondsen nu echt waard zijn. Het is de vraag wat Npex voor meerwaarde biedt tegenover de gewone aandelenbeurs. De transparantie is beperkt, de kosten zijn hoger en ook de keuze is niet heel groot.

Een ander nadeel is een oververtegenwoordiging van vastgoedbedrijven. Hierdoor is spreiding lastig, en bovendien hebben vastgoedbedrijven een lange historie van het maken van onrealistische geprognosticeerde rendementen en hoge verborgen kosten.

Aan de andere kant biedt Npex ook obligaties die een hoge rente betalen van 6 tot 8% per jaar. Dit zien wij als de meest interessante beleggingen. Deze vervullen ook een behoefte omdat banken steeds minder leningen verstrekken aan bedrijven.

Kenmerken

  • Zowel aandelen als obligaties
  • Handelsplatform waarbij je kunt kopen en verkopen

> Open nu een NPEX rekening

Kenmerken
Toezicht-
AanbodAandelen, Obligaties
Vestigingsland0
» Bezoek website

Andere bezoekers bekeken ook

Alex Zelf Beleggen
Ontvang €200 transactietegoed