beleggenvergelijking.nl
HomeCrowdfunding Npex

 NPEX   openen

npex

Een voordeel van Npex is dat je rechtstreeks belegt. Als Npex stopt, heb je nog steeds recht op je beleggingen. Je loopt dus maar beperkt risico bij een faillissement van dit onlineplatform.

Het idee achter Npex is dat het een beurs wordt voor kleine bedrijven. In Nederland zijn eerdere initiatieven zoals Alternext mislukt.

Met Npex gaat het redelijk voorspoedig, al kun je ook niet van een daverend succes spreken. De drempel voor bedrijven is laag, door lagere kosten en minder juridische kwesties dan op een beurs.

Deze laagdrempeligheid is echter een groot nadeel voor beleggers. De informatievoorziening rond bedrijven is erg beperkt. Het is daarom erg lastig in te schatten hoeveel de beleggingsfondsen nu echt waard zijn.

Het is de vraag wat Npex voor meerwaarde biedt tegenover de gewone aandelenbeurs. De transparantie is beperkt, de kosten zijn hoger en ook de keuze is niet heel groot.

Een ander nadeel is een oververtegenwoordiging van vastgoedbedrijven. Hierdoor is spreiding lastig, en bovendien hebben vastgoedbedrijven een lange historie van het maken van onrealistische geprognosticeerde rendementen en hoge verborgen kosten.

Aan de andere kant biedt Npex ook obligaties die een hoge rente betalen van 6 tot 8% per jaar. Dit zien wij als de meest interessante beleggingen. Deze vervullen ook een behoefte omdat banken steeds minder leningen verstrekken aan bedrijven.

Speciale voordelen

  • Zowel aandelen als obligaties
  • Handelsplatform waarbij je kunt kopen en verkopen

> Open hier een NPEX-rekening

Kenmerken
Toezicht-
AanbodAandelen, Obligaties
VestigingslandNederland
» Bezoek website

Andere bezoekers bekeken ook

Alex Zelf Beleggen
Ontvang €200 transactietegoed