beleggenvergelijking.nl
homeCrowdfunding Geldvoorelkaar

 Geldvoorelkaar   openen

geldvoorelkaar

Geldvoorelkaar is al jaren de grootste marktplaats voor crowdfunding in Nederland.

Het gaat bij dit platform vrijwel alleen om leningen aan het Nederlandse kleinbedrijf. Er zijn al zo'n 1.400 bedrijven geholpen met leningen.

Wat moet je weten?

De rentes voor een investeerder of belegger variëren van zo'n 4 tot 10 procent. Er is dus een redelijk rendement te behalen. Bij elk project wordt een risicoclassificatie vermeld.

De looptijd van de leningen is in veel gevallen vijf jaar, dus je moet je geld lange tijd kunnen missen. De minimale inleg bedraagt 100 euro. Je mag maximaal 80.000 euro investeren.

Is het veilig?

Geldvoorelkaar is relatief veilig omdat het een AFM-vergunning heeft. Per project kun je zien welke zekerheden ervoor gelden, zoals hoofdelijke aansprakelijkheid, borgstelling of pandrecht. Ook de financiële gegevens van de onderneming zijn beschikbaar. 

Daarnaast worden leningen tussen investeerder en het bedrijf getekend. Bij een faillissement van Geldvoorelkaar loopt je lening dus gewoon door. De Stichting Zekerheden Geldvoorelkaar beheert zekerheden. Een deurwaarder kan deze 'uitwinnen' als de onderneming niet aan haar betalingsverplichtingen voldoet.

Wat kost het?

Je hoeft Geldvoorelkaar alleen te betalen als een projectfinanciering ook echt doorgaat. Het platform rekent dan een succesfee van 0,4 procent op jaarbasis met een maximum van 2,8 procent.

Speciale voordelen

  • Grootste Nederlandse crowdfundingsite
  • Onder toezicht van AFM
  • Bewezen trackrecord
  • Vermelding van eigen risicoclassificatie
  • Stichting Zekerheden Geldvoorelkaar

> Investeer via Geldvoorelkaar

Wie is Geldvoorelkaar?

Geldvoorelkaar is opgericht in 2011 om een alternatief te bieden voor ondernemingen die hun plannen willen financieren. Inmiddels heeft het platform meer dan 1.390 bedrijven kunnen helpen met een financiering van in totaal meer dan 136 miljoen euro.

Belangrijkste kenmerken
ToezichtAFM
AanbodBedrijfsleningen
VestigingslandNederland
Minimale inleg€ 100,-
ยป Bezoek website

Andere bezoekers bekeken ook

Robeco One
25 euro startgeld