beleggenvergelijking.nl
HomeCrowdfunding Geldvoorelkaar

 GeldVoorElkaar   openen

geldvoorelkaar

GeldVoorElkaar is al enkele jaren de grootste p2p-marktplaats van Nederland. Het gaat vrijwel alleen om leningen aan het Nederlandse kleinbedrijf.

De rentes variëren van zo'n 7 tot 10%. De risico's die je kunt verwachten liggen tussen 1 en 5%. Er is dus een redelijk rendement te behalen.

Lange looptijd

Een beperking is de lange doorlooptijd. Daarnaast gaat eigenlijk alles met de hand: het geld overmaken en het selecteren van beleggingen. Ook is het niet mogelijk om beleggingen door te verkopen. De looptijd is tussen de 3 en 5 jaar, dus u moet het geld lange tijd kunnen missen.

Het verschil in populariteit en risico van investeringen is groot. Vaak gaan type A-leningen (met laag risico) binnen enkele uren weg. Andere projecten doen er soms 3 maanden over om volledig ingeschreven te worden. Het heeft dus zeker zin om de website goed in de gaten te houden.

Een beperking is dat u maximaal 40.000 euro kunt investeren. Toezichthouder AFM stelt deze eis.

Hoe veilig is GeldVoorElkaar?

GeldVoorElkaar oogt relatief veilig doordat het een AFM-vergunning heeft. Daarnaast worden leningen tussen investeerder en het bedrijf getekend. Bij een faillissement van GeldVoorElkaar loopt de lening dus gewoon door. Wat er dan precies gebeurt blijft wel onzeker, omdat zoiets nog nooit is voorgekomen.

Uw geld valt niet onder de depositogarantie. Wel onder het toezicht van de AFM. En uw geld wordt rechtstreeks in bedrijven belegd. Bij andere aanbieders belegt u vaak in het platform, waardoor u aanzienlijk meer risico loopt.

Belangrijke voordelen

  • Grootste Nederlandse crowdfundingsite
  • Onder toezicht AFM
  • Bewezen trackrecord

> Investeer via GeldVoorElkaar

Belangrijkste kenmerken
ToezichtAFM
AanbodBedrijfsleningen
Vestigingsland0
» Bezoek website

Andere bezoekers bekeken ook

Robeco One
Ontvang €25 startgeld
Degiro
Tot €1.000 transactietegoed