beleggenvergelijking.nl
HomeCrowdfunding Geldvoorelkaar

 Geldvoorelkaar   openen

geldvoorelkaar

Geldvoorelkaar is al jaren de grootste marktplaats voor crowdfunding in Nederland.

Het gaat bij dit platform vrijwel alleen om leningen aan het Nederlandse kleinbedrijf. Er zijn al meer dan 1.300 bedrijven geholpen met leningen.

Wat moet je weten?

De rentes voor een investeerder of belegger variëren van zo'n 4 tot 12%. De risico's die je kunt verwachten liggen tussen 1 en 5%. Er is dus een redelijk rendement te behalen. Bij elk project wordt een risicoclassificatie vermeld.

De looptijd van de leningen is in veel gevallen 5 jaar, dus je moet je geld lange tijd kunnen missen. Je mag maximaal 80.000 euro investeren.

Het verschil in populariteit en risico van investeringen is bij Geldvoorelkaar erg groot. Vaak gaan leningen met laag risico binnen enkele uren weg.

Andere projecten doen er soms 3 maanden over om volgeschreven te raken. Het heeft dus zeker zin om de website goed in de gaten te houden.

Is het veilig?

Geldvoorelkaar is relatief veilig omdat het een AFM-vergunning heeft. Daarnaast worden leningen tussen investeerder en het bedrijf getekend.

Bij een faillissement van Geldvoorelkaar loopt je lening dus gewoon door. Wat er dan precies gebeurt blijft wel onzeker, omdat zoiets nog nooit is voorgekomen.

Bij andere aanbieders beleg je vaak in het platform, waardoor je aanzienlijk meer risico loopt.

Wat kost het?

Je hoeft Geldvoorelkaar alleen te betalen als een projectfinanciering ook echt doorgaat. Het platform rekent dan een succesfee van 0,4% op jaarbasis.

Speciale voordelen

  • Grootste Nederlandse crowdfundingsite
  • Onder toezicht van AFM
  • Bewezen trackrecord

> Investeer via Geldvoorelkaar

Belangrijkste kenmerken
ToezichtAFM
AanbodBedrijfsleningen
VestigingslandNederland
» Bezoek website

Andere bezoekers bekeken ook

Robeco One
Ontvang €25 startgeld