beleggenvergelijking.nl
HomeZelf Beleggen Saxobank Beleggingsrekening

 Saxo Bank beleggingsrekening   openen

Saxo Bank beleggingsrekening

Beleggers die minimaal 2.000 euro zelf willen beleggen, kunnen hiervoor de gratis beleggingsrekening Saxo Classic gebruiken. Je opent de rekening online en binnen 24 uur beleg je al over heel de wereld.

Saxo Bank heeft een uitgebreid online handelsplatform dat voor klanten gratis is. De instapversie Saxotrader Go biedt de beginnende belegger al meer dan genoeg mogelijkheden, zoals live grafieken, hulpmiddelen voor technische analyse en handelen. Het platform werkt zowel op desktop en laptop als op tablet en smartphone.

Wat kost het?

Bij Saxo Classic bedragen de beheerkosten 0,15 procent, met een minimum van 6,25 euro (inclusief VAT, btw).

De transactiekosten verschillen per beurs. Op Euronext ben je 0,10 procent kwijt voor een order, met een minimum van €12. Actieve beleggers die minimaal 100 transacties per maand doen, betalen lagere commissies. Als je minimaal 50.000 euro inlegt, kun je een Platinum-beleggingsrekening openen. Ook daarbij horen lagere tarieven.

Wil je kunnen beschikken over realtimekoersen, dan kun je een abonnement nemen. De kosten verschillen per beurs. Reken voor Euronext op 7 euro per maand. Als je langer dan 6 maanden niet handelt op het platform, brengt Saxo Bank kosten in rekening ter hoogte van 100 Amerikaanse dollar.

Waarin kun je beleggen?

Saxo Bank brengt voor particuliere beleggers dezelfde instrumenten binnen handbereik die professionals ook gebruiken. Dat betekent dat je via deze broker niet alleen kunt beleggen in aandelen en obligaties over heel de wereld, maar ook in hedgefondsen. Verder kun je handelen in valuta’s, valuta-opties, ETF’s, aandelenopties en futures.

Bijzondere voordelen

  • Gratis, snel en online een beleggingsrekening openen
  • Gratis handelsplatform
  • Toegang tot Saxo Academy
  • Zeer ruime keuze aan beleggingen
  • Veel online hulpmiddelen

> Begin hier met beleggen bij Saxo Bank!

Wat moet ik verder weten?

De klantenservice is 5 dagen per week 24 uur per dag online en telefonisch bereikbaar. Saxo Bank geeft echter geen beleggingsadvies. 

Saxo heeft een Deense bankvergunning en valt onder het Europese garantiestelsel. Tegoeden op de beleggingsrekening zijn daarmee tot 100.000 euro gedekt.

De beleggingen zijn en blijven eigendom van de belegger zelf. Mocht de bank zich niet aan de regels voor scheiding van vermogen hebben gehouden, dan krijg je altijd nog 20.000 euro terug dankzij het beleggerscompensatiestelsel.

Kosten en kenmerken
Beheerkosten0,15 % (minimaal €6,25)
Order € 1.000€ 12,-
Order € 5.000€ 12,-
» Bezoek website