beleggenvergelijking.nl
HomeZelf Beleggen Flatex

 Flatex   openen

Flatex online broker

Flatex is een Duitse onlinebroker die onder de tarieven van alle andere brokers duikt. Op dit platform kun je meer dan 10.000 effecten verhandelen, zonder transactiekosten.

Flatex (spreek uit 'flet-ex') is sinds 2019 actief in Nederland. In Duitsland handelt één op de vier beleggers al via dit platform. De gereguleerde effectenbeurs Tradegate Exchange in Berlijn handelt de orders af.

Waarin kun je beleggen?

Via Tradegate Exchange kun je beleggen in 4.700 aandelen, 2.800 obligaties, 2.000 fondsen en 1.700 ETF’s (indextrackers) wereldwijd. Betalen kan gewoon in euro’s, ongeacht het land van het beleggingsinstrument.

Beleggen gaat volledig online met het platform Webfiliaal. Dat kan zowel op de computer als op je smartphone. Het platform is Nederlandstalig.

Hoe kan handelen op de beurs gratis zijn?

Flatex krijgt een vergoeding van de fondsen die het aanbiedt en van Tradegate Exchange. Deze beurs verdient aan het marginale verschil tussen de bied- en de laatprijs (de spread).

De enige kosten die beleggers wel moeten betalen, zijn kosten van derden. Denk daarbij aan buitenlandse belastingen. Ook de kosten voor fondsbeheerders betaal je als belegger zelf. Deze zijn in de koers van het fonds verrekend.

Hoe werkt het?

Een rekening open je online door een ID-bewijs te uploaden en een eerste storting te doen. Een videolegitimatie kan ook.

Hierna ontvang je de gegevens die nodig zijn om in te loggen, geld over te maken naar je beleggingsrekening en orders te geven.

Ook moet je een beleggingsdoel aanmaken. Dit doel bepaalt in welke risicoklassen je kunt beleggen. Maar je kunt het altijd aanpassen.

De klantenservice spreekt Nederlands en is op kantoordagen bereikbaar tot 20.00 uur.

Ontvang 100 euro welkomstbonus

Open je een rekening, dan ontvang je een welkomstbonus van 100 euro na je eerste transactie. Deze aanbieding is voor onbepaalde tijd, het is niet bekend hoelang de actie loopt. 

Speciale voordelen

  • Geen transactiekosten
  • Handelen van 8.00 tot 22.00 uur
  • Orders geven via pc of app
  • Beste onlinebroker volgens het Duitse Handelsblatt

> Begin nu met beleggen bij Flatex!

Wat moet ik verder weten?

Flatex staat onder toezicht van de Duitse Autoriteit voor de Financiële Markten. Flatex is verplicht ervoor te zorgen dat bewaarde effecten van klanten veilig zijn bij een eventueel faillissement.

Als Flatex de effecten toch niet kan teruggeven, heeft de belegger recht op een compensatie van maximaal 20.000 euro.

Bij geschillen kunnen klanten alleen gebruikmaken van Duitse instanties.

Kosten en kenmerken
Beheerkosten0,00 %
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
» Bezoek website