beleggenvergelijking.nl
homeVermogensbeheer Besmart Vermogensbeheer

 BeSmart Vermogensbeheer   openen

BeSmart Vermogensbeheer

Heb je minimaal een ton vrij te beleggen, dan kun je kiezen voor vermogensbeheer door BeSmart. Je belegt dan in ETF’s (indextrackers) over heel de wereld. Deze beleggingsmethode gaat ervan uit dat passief beleggen per saldo de beste resultaten oplevert.

BeSmart denkt dat je met actief beleggen de beurzen niet kunt verslaan. Daarom kiest deze relatief nieuwe vermogensbeheerder voor beleggen in mandjes met aandelen, obligaties of andere waardepapieren uit een bepaalde index. Hiervan zijn de kosten lager en de rendementen tot op zekere hoogte voorspelbaar.

Duurzaam beleggen kan ook. BeSmart selecteert dan alleen ETF’s die duurzame bedrijven volgen. Voor duurzaam beleggen ligt de minimuminleg op 200.000 euro.

Hoe werkt het?

Vraag eerst online een beleggingsvoorstel aan. Geef aan waarvoor je het vermogen op termijn wilt gebruiken, hoeveel tijd je hebt om het te laten groeien en hoe je omgaat met risico. Kies ook een streefrendement.

BeSmart doet vervolgens een beleggingsvoorstel dat het gewenste rendement zo goed mogelijk zal benaderen. In dit voorstel staat de verhouding van de verschillende beleggingscategorieën, zoals aandelen, obligaties en grondstoffen.

Om te kunnen beleggen bij BeSmart heb je een beleggingsrekening nodig bij Binck Bank of bij DeGiro. Hier boek je het te beleggen bedrag naar over. BeSmart belegt dit vervolgens in de gekozen ETF’s.

Wat kost het?

Tot een vermogen van €500.000 betaal je een beheervergoeding van 1,21% per jaar of 1,45% voor duurzaam beleggen (inclusief btw). Voor grotere vermogens is de beheervergoeding lager.

Verder betaal je kosten voor transacties en bewaarloon aan de depotbank. De kosten voor transacties zijn afhankelijk van de gekozen depotbank én van de beurs. 

De ETF’s zelf brengen jaarlijks gemiddeld 0,29% fondskosten met zich mee. 

Speciale voordelen

  • Relatief lage kosten
  • Brede spreiding
  • Ook duurzaam beleggen mogelijk
  • Geen omkijken naar beleggingen

> Ik wil meer weten over Besmart

Wat moet ik verder weten?

Besmart bestaat sinds 2015 en is gevestigd in Amsterdam. De beleggingsonderneming is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD) en bij het Dutch Securities Institute (DSI).

Doordat het belegde vermogen bij een apart bewaarbedrijf is ondergebracht, heeft een eventueel faillissement van BeSmart, BinckBank of DeGiro geen invloed op de beleggingen.

Kosten en kenmerken
Beheerkosten1,21 %
Minimale inleg€ 100.000,-
ยป Bezoek website