beleggenvergelijking.nl
home Vermogensbeheer

Overzicht van enkele Nederlandse vermogensbeheerders en hun specifieke voor- en nadelen.

Voor vermogensbeheer moet je meestal over een zeker kapitaal beschikken. Heb je dat niet of wil je minder inleggen, kies dan voor laten beleggen.
 

Vermogensbeheerders vergelijken - onze selectie

Binck Comfort
Binck Comfort: nieuwe beheerformule met de nadruk op bescherming van je vermogen. Binck belegt in obligaties en aandelen.
inleg vanaf: 
€ 5.000,-
Fondsstad
Fondsstad: voor wie meer dan €10.000 wil beleggen in één actief beheerd fonds. Kies uit 4 strategieën met elk een ander risico.
inleg vanaf: 
€ 10.000,-
ABN Amro Vermogensbeheer
ABN Amro Vermogensbeheer: laat het beleggen volledig over aan experts bij de bank. Vooraf kiest u uit 3 strategieën. Toegankelijk voor vermogens van €50.000.
inleg vanaf: 
€ 50.000,-
BeSmart Vermogensbeheer
BeSmart Vermogensbeheer: beleg passief in ETF's wereldwijd, vanaf €100.000 inleg. Volledig duurzaam is mogelijk vanaf €200.000.
inleg vanaf: 
€ 100.000,-
asn
Fair Capital Partners: voor particulieren of instellingen met een vermogen boven €250.000. Beleggingen ondergaan een duurzaamheidstest.
inleg vanaf: 
€ 250.000,-
todays brokers
Today's Vermogensbeheer: modelportefeuilles voor wie 250.000 euro kan inleggen, maatwerk voor vermogens vanaf 500.000.
inleg vanaf: 
€ 250.000,-

Voor- en nadelen vermogensbeheer

Een vermogensbeheerder neemt je veel tijd en zorgen uit handen. Je hoeft niet langer na te denken over je beleggingen, omdat je weet dat je geld beheerd wordt door een professional.

Een nadeel is dat je relatief duur uit bent vergeleken met zelf beleggen. Dat is natuurlijk logisch, omdat je een ander het werk laat doen.

Wat kost vermogensbeheer?

Je betaalt meestal een vast percentage over je belegde vermogen aan de beheerder. Dat percentage ligt gemiddeld tussen 1% en 1,5% per jaar.

Bij sommige aanbieders kun je een rendementafhankelijk percentage kiezen. Dan betaal je minder kosten als de beheerder niet goed presteert, en een hoger percentage als hij een positief rendement behaalt.

Je hoeft bij vermogensbeheer doorgaans geen transactiekosten te betalen. Deze zitten verwerkt in het vaste percentage. Bij beleggen in fondsen kunnen er wel extra fondskosten worden aangerekend.

Meer over vermogensbeheer

Je krijgt een beleggingsportefeuille die specifiek volgens jouw wensen is samengesteld.

Samen met de vermogensbeheerder bepaal je vooraf welk risico je wilt lopen (bijvoorbeeld defensief, neutraal of offensief) en in welke categorie je wilt beleggen.

Daarna heb je er geen omkijken meer naar. De beheerder handelt uitsluitend op basis van jouw keuzes.

Wil je dus wel beleggen maar laat je het liever helemaal over aan een professional, dan kan vermogensbeheer interessant zijn.

Hoe werkt het?

Je legt eenmalig een bedrag in, maandelijks of een combinatie van beide.

Stoppen met vermogensbeheer is op elk moment mogelijk, je zit er niet aan vast. De meeste beheerders raden echter aan om minimaal vijf jaar te beleggen.