beleggenvergelijking.nl
Home Vermogensbeheer


Overzicht van enkele Nederlandse vermogensbeheerders en hun specifieke voor- en nadelen.
 

Kies een vermogensbeheerder

Binck Comfort
Binck Comfort: nieuwe beheerformule met de nadruk op bescherming van uw vermogen. Binck belegt in obligaties en aandelen.
inleg vanaf: 
€ 10.000,-
ABN Amro Vermogensbeheer
ABN Amro Vermogensbeheer: laat het beleggen volledig over aan experts bij de bank. Vooraf kiest u uit 3 strategieën. Toegankelijk voor vermogens van €75.000.
inleg vanaf: 
€ 75.000,-
asn
ASN Vermogensbeheer: voor particulieren of instellingen met een vermogen boven €250.000. Beleggingen ondergaan een duurzaamheidstest.
inleg vanaf: 
€ 250.000,-

Voordelen en nadelen vermogensbeheer

Een vermogensbeheerder neemt u veel tijd en zorgen uit handen. U hoeft niet langer na te denken over uw beleggingen, omdat u weet dat uw geld beheerd wordt door een professional.

Een nadeel is dat u relatief duur uit bent vergeleken met zelf beleggen. Dat is natuurlijk logisch, omdat u een ander het werk laat doen.

Wat kost vermogensbeheer?

U betaalt meestal een vast percentage over uw belegde vermogen aan de beheerder. Dat percentage ligt gemiddeld tussen 1% en 1,5% per jaar.

Bij sommige aanbieders kunt u een rendementafhankelijk percentage kiezen. Dan betaalt u minder kosten als de beheerder niet goed presteert, en een hoger percentage als hij een positief rendement behaalt.

U hoeft bij vermogensbeheer doorgaans geen transactiekosten te betalen. Deze zitten verwerkt in het vaste percentage. Bij beleggen in fondsen kunnen er wel extra fondskosten worden aangerekend.

Meer over vermogensbeheer

U krijgt een beleggingsportefeuille die specifiek volgens uw wensen is samengesteld.

Samen met de vermogensbeheerder bepaalt u vooraf welk risico u wilt lopen (bijvoorbeeld defensief, neutraal of offensief) en in welke categorie u wilt beleggen.

Daarna hebt u er geen omkijken meer naar. De beheerder handelt uitsluitend op basis van uw keuzes.

Wilt u dus wel beleggen maar laat u het liever helemaal over aan een professional, dan kan vermogensbeheer interessant zijn.

Hoe werkt het?

U legt eenmalig een bedrag in, maandelijks of een combinatie van beide.

Stoppen met vermogensbeheer is op elk moment mogelijk, u zit er niet aan vast. De meeste beheerders raden echter aan om minimaal vijf jaar te beleggen.