beleggenvergelijking.nl
homePensioenbeleggen Synvest Pensioen Opbouwen

 Synvest Pensioen Opbouwen   openen

Synvest Pensioen Opbouwen

Bij Synvest kun je fiscaal voordelig beleggen voor je pensioen op een lijfrenterekening. Maar je kunt ook volledig vrij beleggen. In beide gevallen heb je de keuze uit verschillende actief en passief beheerde fondsen.

Wie een pensioentekort heeft, kan de inleg voor een pensioenproduct aftrekken op de aangifte inkomstenbelasting. Een voorwaarde is dat je met het eindkapitaal een lijfrente koopt. Dat kan bij Synvest, maar ook bij een andere aanbieder.

Een andere mogelijkheid is dat je volledig vrij belegt in de beleggingsfondsen van Synvest. Je kunt het bedrag dan ook voor iets anders gebruiken, maar je krijgt dan geen belastingaftrek.

Hoe werkt het?

Kies je voor fiscaal vriendelijk beleggen, dan stort je geld op een geblokkeerde beleggingsrekening. Je kunt zelf kiezen in welk beleggingsfonds Synvest dit voor je moet beleggen. Je kunt je beleggingsrekening niet online openen. Via de website van Synvest moet je eerst een afspraak maken.

Waarin kun je beleggen?

Je hebt keuze uit obligatie-, vastgoed- en aandelenfondsen en uit actief beheerde fondsen en indexfondsen. Welk fonds je kiest, is je eigen verantwoordelijkheid. Synvest geeft hier geen advies over.

Wat kost het?

Over iedere storting betaal je 1,05 procent stortingskosten. Daarnaast betaal je beheerkosten: 0,60 procent per jaar over de waarde van de beleggingen. Daarbij komen nog de fondskosten, die per fonds verschillen.

Speciale voordelen

  • Beleggen met belastingvoordeel
  • Zelf kiezen voor fondsen
  • Kies zelf je inleg
  • Vrij beleggen kan ook

> Vraag hier pensioen opbouwen bij Synvest aan!

Wat moet ik verder weten?

Synvest brengt beleggingen van klanten onder in een aparte stichting, zodat ze veilig zijn voor eventuele schuldeisers van Synvest.

Synvest is een beleggingsinstelling die werkt met een vergunning van De Nederlandsche Bank. Dat betekent dat het beleggerscompensatiestelsel van toepassing is.

Hierdoor is maximaal 20.000 euro van de waarde van de beleggingen gegarandeerd mocht Synvest een fout maken.

Kosten en kenmerken
Beheerkosten0,60 % (+ fondskosten)
Afsluitkosten€ 0,-
Minimale inleg€ 5.000,-
DepositogarantieNederlandse beleggerscompensatie
Maximale garantie€ 20.000,-
ยป Bezoek website