beleggenvergelijking.nl
HomePensioenbeleggen Evi Pensioenbeleggen

 Evi Pensioenbeleggen   openen

Evi Pensioenbeleggen

Bij Evi kun je flexibel beleggen voor je pensioen met belastingvoordeel. Als de AOW-datum in zicht komt, bouwt Evi het risico stap voor stap af. Je kunt zelf bepalen hoeveel en op welk moment je inlegt.

De inleg is alleen aftrekbaar voor mensen met een pensioentekort en een inkomen tot €107.593. Op de website van de Belastingdienst kun je uitrekenen hoeveel je maximaal kunt inleggen met belastingvoordeel. Het opgebouwde vermogen telt ook niet mee in box 3.

Hoe werkt het?

Evi deelt pensioenbeleggers in leeftijdsgroepen in. Voor jonge mensen belegt ze met meer risico in onder andere aandelen en vastgoed, wat een kans op een hoger rendement oplevert. Naarmate je ouder wordt, belegt Evi met minder risico.

Als je met pensioen gaat, moet je van het eindkapitaal een lijfrente kopen bij een aanbieder naar keuze.

Waarin kun je beleggen?

Evi brengt je geld onder in twee beleggingsfondsen van dochteronderneming Kempen. Het ene fonds bevat meer obligaties, het tweede meer aandelen.

Voor beleggers tot 40 jaar gaat 85 procent naar het fonds met meer aandelen, vanaf 64 jaar zit nog maar 10 procent van het geld in dit fonds.

Wat kost het?

Eenmalig betaal je 49 euro aanmeldkosten. Verder ben je jaarlijks 49 euro aan vaste kosten kwijt, ongeacht je inleg.

De beheerkosten voor de fondsen bedragen gemiddeld 0,65 procent. Deze kosten gaan direct af van het rendement van de fondsen. Je betaalt ze dus niet apart.

Ten slotte moet je 150 euro betalen als je je pensioenrekening voor de einddatum wilt opheffen.

Speciale voordelen

  • Persoonlijke uitleg mogelijk
  • Minder risico als de pensioendatum nadert
  • Flexibel inleggen
  • Alles online regelen
  • Geen verstand van beleggen nodig

> Begin met Evi Pensioenbeleggen!

Wat moet ik verder weten?

Naast Evi Pensioenbeleggen bestaat ook Evi Netto Pensioenbeleggen voor mensen met een jaarinkomen boven de €107.593. Bij Netto Pensioenbeleggen is de inleg niet aftrekbaar, maar valt het opgebouwde vermogen wel buiten de vermogensrendementheffing in box 3.

Evi van Lanschot is onderdeel van Van Lanschot Kempen, de oudste bank van Nederland.

De beleggingen van Evi lopen via de stichting Beleggersgiro Van Lanschot. Bij een faillissement van Van Lanschot is de beleggingsportefeuille beschermd. Als Van Lanschot hier een fout in maakt, is 20.000 euro gegarandeerd via het beleggerscompensatiestelsel.

 

Kosten en kenmerken
Beheerkosten0,65 % (+ € 49 vaste kosten)
Afsluitkosten€ 49,-
Minimale inleg€ 1,-
DepositogarantieNederlandse beleggerscompensatie
Maximale garantie€ 20.000,-
» Bezoek website