beleggenvergelijking.nl
HomePensioenbeleggen Degiro Pensioenrekening

 DeGiro Pensioenrekening   openen

DeGiro Pensioenrekening

Beleggen met belastingvoordeel moet voldoen aan strenge fiscale voorwaarden. Toch heb je ook veel vrijheid in de keuze van je beleggingen, zeker bij DeGiro. Aandelen, obligaties en ETF’s: alles kan, wereldwijd en tegen lage tarieven.

DeGiro staat bekend om een heldere kostenstructuur. Lage kosten zijn belangrijk voor het eindresultaat, zeker bij een langlopende belegging voor pensioen.

Daarnaast telt natuurlijk het rendement. DeGiro geeft geen advies over de te kiezen beleggingsstrategie. Je bent volledig zelf verantwoordelijk voor je beleggingen.

Hoe werkt het?

Een pensioenrekening open je heel makkelijk en gratis online. Dit is een geblokkeerde lijfrenterekening die voldoet aan de eisen van de fiscus. Vervolgens stort je het geld dat je wilt inleggen, via iDeal of handmatig.

Het is verstandig om eerst uit te rekenen hoeveel je fiscaalvriendelijk mag inleggen, ook wel de jaarruimte genoemd. Vervolgens kun je zelf kiezen waarin je het geld belegt. Op je pensioenleeftijd koop je met het eindkapitaal een lijfrente.

Waarin kun je beleggen?

Je kunt beleggen in aandelen, obligaties, trackers en beleggingsfondsen op beurzen over heel de wereld.

Wat kost het?

Je betaalt transactiekosten voor het handelen op de beurs. De tarieven voor het aan- en verkopen van effecten verschillen per beurs.

Je kunt zonder kosten beleggen in trackers (ETF’s) die DeGiro speciaal heeft geselecteerd, de zogenoemde kernselectie. De enige voorwaarde is dat je per jaar minimaal 0,20 procent aan transactiekosten betaalt over de waarde van de pensioenrekening.

Speciale voordelen

  • Gratis realtimekoersen van beurzen in Amsterdam, Brussel en Parijs
  • Zelf online handelen, ook op je smartphone
  • Fiscaal voordeel
  • Volledige beleggingsvrijheid
  • Keuze uit gratis ETF’s

> Open hier een pensioenrekening bij DeGiro!

Wat moet ik verder weten?

DeGiro is een bekroonde broker, onder andere door het Financiële Dagblad, Beleggers Belangen en de Vereniging Effecten Bezitters.

Zowel het geld als de beleggingen die je bij Degiro onderbrengt, worden gescheiden bewaard. Ook als DeGiro failliet zou gaan, kun je er dus nog bij.

DeGiro is een beleggingsonderneming met een vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB). Daardoor is ook het beleggerscompensatiestelsel van toepassing. Dit vergoedt maximaal 20.000 euro.

Kosten en kenmerken
Beheerkosten0,20 % (+ transactiekosten)
Afsluitkosten€ 0,-
Minimale inleg€ 1,-
DepositogarantieNederlandse beleggerscompensatie
Maximale garantie€ 20.000,-
ยป Bezoek website