beleggenvergelijking.nl
HomeLaten Beleggen Robeco Life

 Robeco Life   openen

Robeco Life

Met Robeco Life kun je moeiteloos en met veel vrijheid beleggen voor je pensioen. Je kiest alleen een inleg en een einddatum. Robeco belegt je geld dan in een Lifecycle-fonds, waarvan het risico naar de einddatum toe geleidelijk afneemt.

Op de einddatum mag je met het geld doen wat je wilt. Je kunt er je pensioen mee aanvullen, maar ook je hypotheek mee aflossen. Er zijn geen fiscale voorwaarden aan verbonden. Daar staat tegenover dat de inleg niet aftrekbaar is. Het opgebouwde vermogen valt in box 3.

Je kunt het geld ook tussentijds opnemen zonder fiscale gevolgen. Je betaalt alleen 0,20 procent transactiekosten aan Robeco.

Waarin kun je beleggen?

Je belegt in een zogenoemd Lifecycle-fonds. De einddatum kies je zelf, bijvoorbeeld 2030, 2040 of 2065. Ook kun je zelf kiezen hoeveel je maandelijks wilt inleggen, met een minimum van 50 euro. Robeco belegt je geld in aandelen, obligaties en geldmarkten over heel de wereld.

Bij een langlopend fonds is het risico in het begin wat hoger. Alle fondsen eindigen met een laag risico, om te voorkomen dat je pensioengeld op de valreep veel minder waard kan worden.

Wat kost het?

De fondskosten bedragen meestal 0,67 procent en zijn verwerkt in het fonds zelf.

Verder betaal je dienstverleningskosten. Deze variëren van 0,16 tot 0,36 procent, afhankelijk van het opgebouwde vermogen.

Transactiekosten à 0,20 procent betaal je alleen als je orders doet buiten de automatische incasso om.

Speciale voordelen

  • Vrijheid in keuze van een einddatum
  • Geen fiscale beperkingen
  • Inleg is altijd aan te passen
  • Risico wordt automatisch afgebouwd

> Begin hier met Robeco Life!

Wat moet ik verder weten?

Op de website van Robeco kun je uitrekenen welke kosten je kwijt bent per fonds. Ook de rendementen over de afgelopen jaren, het prospectus en de (half)jaarverslagen zijn hier terug te vinden.

 

Kosten en kenmerken
Beheerkosten0,36 % (+ fondskosten gem. 0,67 %)
Minimale inleg€ 50,- per maand
ยป Bezoek website