beleggenvergelijking.nl
homeLaten Beleggen Fondsstad

 Fondsstad   openen

Fondsstad

Wie minimaal 10.000 euro wil beleggen in een beleggingsfonds, kan hiervoor terecht bij Fondsstad. De aanbieder heeft voor ervaren particuliere beleggers twee keuzes: beheerd beleggen of zelf beleggen in fondsen.

Beheerd beleggen

Bij beheerd beleggen kies je voor een beleggingsstrategie die past bij het risico dat je wilt lopen. Je investeert dan in een actief beheerd beleggingsfonds, waarvan de rendementen sinds de start uiteenlopen van 2,93 tot 15,38%.

Is het doel om je vermogen in stand te houden, dan ligt een defensief profiel met een laag risico het meest voor de hand. Wil je het vermogen vergroten en kun je ook wat risico lopen, dan is een gematigd profiel de beste keuze.

Voor het opbouwen van vermogen met een hoger risico is er het dynamische profiel. Gaat het je erom verantwoord te beleggen, dan kun je kiezen voor het duurzame profiel. Net als het dynamische profiel kent dit een hoger risico.

Zelf beleggen in fondsen

Wil je zelf wat meer te zeggen hebben over de aankoop van fondsen, dan kun je ook kiezen voor zelf beleggen. Je hebt dan de keuze uit een twintigtal fondsen van Fondsstad en haar partners, in alle delen van de wereld.

Ook deze zijn onderverdeeld in verschillende risicoprofielen. Op de website zijn de resultaten van deze fondsen over het afgelopen jaar en de afgelopen 3 jaar vermeld.

Hoe werkt het?

Om te kunnen beleggen via Fondsstad, vraag je eerst een informatiepakket aan. Je hebt ook een beleggingsrekening bij Fondsstad nodig. Ervaren beleggers kunnen direct bij Fondsstad gaan beleggen.

Wat kost het?

Voor beheerd beleggen rekent Fondsstad beheerkosten van 1% per jaar, voor zelf beleggen 0,25%. Daarnaast berekenen fondsaanbieders jaarlijks tussen de 0,35 en 1% fondskosten. Wanneer het rendement van de fondsen boven de benchmark uitkomt, betaal je over dit meerdere 10 procent prestatievergoeding.

Speciale voordelen

  • Geen instapkosten
  • Hoge rendementen mogelijk
  • Keuze uit verschillende risicoprofielen
  • Ruime informatie over beleggingsfondsen
  • Ook duurzame strategie mogelijk

> Vraag een informatiepakket over Fondsstad aan!

Wat moet ik verder weten?

Fondsstad is eigendom van de beleggingsonderneming Fund Analytics Investment Management LLP, die is geregistreerd bij de AFM. De onderneming is eveneens gecertificeerd door de Stichting DSI.

Kosten en kenmerken
Beheerkosten1,00 % (+ fondskosten 0,35 - 1,00 %)
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 10.000,-
» Bezoek website