Ton Hermans

Beleggenvergelijking helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Fundix biedt een grote verzameling beleggingsfondsen. U hebt de mogelijkheid om op verschillende manieren uw ideale fonds te kiezen.

Wilt u beleggen in een bepaalde regio zoals Azië, of wilt u juist kiezen voor bijvoorbeeld vastgoed of duurzaam beleggen: Fundix biedt voor ieder denkbaar thema een fonds aan.

Een belangrijke beperking is dat u alleen kunt beleggen in fondsen met een actief beheer. U heeft bij actief beheer veel meer kosten doordat de beheerder meer vergoeding eist dan bij een passief fonds, dat alleen een index probeert te volgen.

Wilt u echter niet te veel nadenken over beleggen en houdt u van een keur aan beleggingsfondsen, dan is Fundix wellicht een interessante keuze. Als u echter zelf of voordeliger wilt beleggen, dan kunt u beter een andere beleggingsrekening overwegen.

Beleggingsmogelijkheden

  • Keuze uit een heel groot aantal beleggingsfondsen, zo'n 1.000 in totaal. Voor praktisch iedere beleggingsstijl, thema of regio is er wel een fonds te vinden. Het is alleen niet mogelijk om een indexfonds of tracker te kiezen. Dit zijn fondsen met een relatief lage jaarlijkse beheervergoeding.

Tarievenoverzicht

  • Jaarlijkse fees (Total Expense Ratio, TER): variabel afhankelijk van fonds. Bij actief fondsbeheer ligt dit meestal rond de 2%.
  • Transactiekosten: veel beleggingsfondsen rekenen geen transactiekosten. Bij fondsen die wel transactiekosten rekenen ligt dit meestal tussen de 0,5% en 2%.

Bijzondere voordelen

  • Ruim 1.000 fondsen waar u uit kunt kiezen
  • Bij een aantal fondsen hoeft u geen transactiekosten te betalen
  • Eenvoudige tools om het ideale fonds te vinden

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten1,00 %
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-

> Open nu een Fundix rekening!