beleggenvergelijking.nl
homeDuurzaam Beleggen Semmie

 Semmie   openen

Semmie duurzaam beleggen

Als je wilt beleggen zonder er veel tijd aan kwijt te zijn, kun je kiezen voor Semmie. Je bepaalt zelf wat je per maand inlegt. Semmie belegt het voor je in duurzame fondsen, passend bij je risicoprofiel.

Aan de hand van vragen over je persoonlijke en financiële situatie stelt Semmie vast welk risicoprofiel bij je past. Bij een laagrisicoprofiel belegt Semmie voornamelijk in obligaties, bij een hoogrisicoprofiel voornamelijk in aandelen. Bij een gemiddeld risico bestaat de portefeuille uit een mix van beide.

Je kunt je beleggingen op de voet volgen via het dashboard. Hierin kun je zien of je winst of verlies maakt en hoeveel. Ook is te zien welke kosten in rekening zijn gebracht.

Semmie is ook te gebruiken als beleggingsrekening voor twee personen (een en/of-rekening), voor een kind of een kleinkind.

Waarin kun je beleggen?

Semmie spreidt de beleggingen over verschillende sectoren in heel de wereld, zoals Noord-Amerika, Europa, Afrika, het Verre Oosten en Zuid-Amerika. Alleen fondsen die verantwoord met het milieu en met mensen omgaan komen in aanmerking. Het motto is dan ook Invest nice.

Wat kost het?

De beleggingsrekening zelf is gratis. De totale kosten bedragen 1,16% per jaar over de waarde van de beleggingen en het saldo op de beleggingsrekening. Maandelijks is dat ongeveer 0,09%.

Hoe werkt het?

Beleggen bij Semmie begint met het openen van een persoonlijke beleggingsrekening bij Binck, waarmee Semmie samenwerkt. Via iDeal of een overschrijving maak je hier geld naar over. De automatische piloot van Semmie koopt hier vervolgens een combinatie van aandelen- en obligatiefondsen voor, afhankelijk van je risicoprofiel.

Speciale voordelen

  • Verantwoorde fondsen
  • Variabele inleg mogelijk
  • Geen omkijken naar
  • Transparante kosten
  • Voor jezelf of voor een (klein)kind

> Open een rekening bij Semmie!

Wat moet ik verder weten?

Semmie bestaat sinds 2016. Achter het bedrijf staat Sem van Berkel jr. Zijn vader was betrokken bij de oprichting van de Nederlandse Optiebeurs.

Het is bij dit product niet mogelijk om zelf te kiezen waarin je belegt. Geld opnemen kan wel.

De beleggingsrekening bij Binck tot slot valt onder het depositogarantiestelsel. Bij faillissement is €100.000 gegarandeerd.

Wat maakt dit product duurzaam? 

Semmie volgt onder meer de duurzaamheidsrichtlijnen van de VN en het internationale keurmerk ESG (environmental, social, governance). Semmie belegt bijvoorbeeld niet in bedrijven die ontbossing, vervuiling of klimaatverandering veroorzaken.

 

Kosten en kenmerken
Beheerkosten1,16 %
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 50,-
» Bezoek website