beleggenvergelijking.nl
homeDuurzaam Beleggen Robeco One Duurzaam

 Robeco One Duurzaam   openen

Robeco One Duurzaam

Robeco One Duurzaam is een duurzaam beleggingsfonds waarin je vermogen op een verantwoorde manier kan groeien. De fondsbeheerders steken het geld alleen in bedrijven en instellingen die zuinig zijn op de wereld en haar bewoners.

Waarin kun je beleggen?

Je belegt niet zelf, dat doen de fondsbeheerders van Robeco One Duurzaam. Die kiezen voornamelijk fondsen van Robeco zelf en van RobecoSAM. Dit zusterbedrijf van Robeco is gespecialiseerd in duurzaam beleggen en belegt onder andere in bedrijven die bezig zijn met schone energie en betrouwbaar drinkwater. Het totaalpakket binnen het fonds is goed gespreid over de hele wereld en over verschillende beleggingscategorieën.

Wat kost het?

In- en uitstappen kost niets. Voor het beheer betaal je dienstverleningskosten. Voor de eerste 100.000 euro bedragen die 0,56 procent per jaar. Voor het meerdere betaal je 0,40 procent per jaar. Verder bedragen de lopende fondskosten 0,75 procent. Deze kosten gaan af van het belegde vermogen in het fonds.

Hoe werkt het?

Om te kunnen beleggen in Robeco One Duurzaam heb je een Robeco One-rekening nodig. Hierop maak je geld over. Hiermee kun je vervolgens inleggen in Robeco One Duurzaam.

Als je als nieuwe klant een Robeco One-beleggingsrekening opent en 50 euro of meer voor drie maanden of langer inlegt, ontvang je 25 euro startgeld.

Speciale voordelen

  • Beleggen voor een betere wereld
  • Geen verstand van beleggen nodig
  • Kans op een goed rendement
  • Gemiddeld risico
  • Rendement checken via de app

> Begin hier met beleggen in Robeco One Duurzaam!

Wat maakt dit product duurzaam?

Robeco One Duurzaam belegt niet in tabak, kolen en wapens. Ook bedrijven en landen die mensenrechten schenden of het milieu erg vervuilen zijn uitgesloten.

Het fonds belegt wel in bedrijven die goed scoren op het gebied van milieu, maatschappelijke doelen en goed bestuur (ESG-integratie).

Ten slotte kiezen ze bedrijven die zich inzetten voor verandering, zoals armoedebestrijding of vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.

Wat moet ik verder weten?

Dit product heeft een risico van 5 op een schaal van 7, volgens de risicometer Essentiële Beleggersinformatie.

 

Kosten en kenmerken
Beheerkosten0,56 % (+ 0,75 % fondskosten)
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 50,-
» Bezoek website