beleggenvergelijking.nl
HomeDuurzaam Beleggen Meewind Groenfonds Regionaal Duurzaam

 Meewind Groenfonds Regionaal Duurzaam   openen

Meewind Groenfonds Regionaal Duurzaam

Met een belegging in het Groenfonds Regionaal Duurzaam help je groene energieprojecten een stapje verder en maak je bovendien kans op een goed rendement. Dit fonds brengt ook belastingvoordeel mee.

Het Groenfonds Regionaal Duurzaam is door de overheid erkend als groenfonds. Beleggers kunnen 58.540 euro (bedrag 2019) belastingvrij in een groenfonds steken.

Dat levert een vermindering van te betalen vermogensrendementheffing op van maximaal 1,68 procent. Bovendien krijgen ze een heffingskorting van 0,70 procent over de waarde van de vrijgestelde belegging. In totaal dus maximaal 2,38 procent.

Waarin kun je beleggen?

Als je belegt in dit fonds, koop je participaties in het Groenfonds Regionaal Duurzaam. Daarmee neem je deel aan het totaal van investeringen en beleggingen die dit Groenfonds doet in duurzame energieprojecten.

Wat kost het?

Voor iedere aankoop van participaties betaal je 3 procent emissiekosten. Overige kosten komen ten laste van het bruto rendement en bedragen zo’n 2 procent.

Wil je participaties verkopen, dan betaal je 25 euro. Dat kan ieder kwartaal.

Speciale voordelen

  • Beleggen met belastingvoordeel
  • Help duurzame energie een stapje verder
  • Maandelijks inleggen mogelijk vanaf 25 euro
  • Bereken je verwachte rendement online
  • Regel alles via Mijn Meewind

> Begin met beleggen in duurzame energie dichtbij!

Wat maakt dit project duurzaam?

Het Groenfonds Regionaal Duurzaam investeert in duurzame energieprojecten die energie opwekken dicht bij de eindgebruiker, onder andere door middel van geothermie, zon en wind.

Kosten en kenmerken
Beheerkosten2,00 %
Order € 1.000€ 30,-
Order € 5.000€ 150,-
Minimale inleg€ 1.030,-
» Bezoek website