beleggenvergelijking.nl
HomeDuurzaam Beleggen Meewind Energie Transitiefonds

 Meewind Energie Transitiefonds   openen

Meewind Energie Transitiefonds

Wie in het Meewind Energie Transitiefonds belegt, investeert in schone energie met als doel om daar een mooi rendement uit te halen. Je kunt al beginnen met 250 euro. Maandelijks participaties kopen kan vanaf 25 euro per maand.

Op dit moment heeft het Energie Transitiefonds een belang in Energieconcurrent, dat 70 procent van de aandelen van Greenchoice bezit. Daarnaast wil het fonds aandelen kopen van andere duurzame energiebedrijven en investeren in duurzame energieprojecten.

Waarin kun je beleggen?

Als belegger koop je participaties in het fonds. Het Energie Transitiefonds loopt nog tot 2038, met een kans op verlenging. Tussentijds participaties verkopen kan ieder kwartaal. Het fonds is niet verplicht participaties terug te kopen als het te weinig geld heeft.

De investeringen in het fonds leveren dividend op. Deelnemers kiezen zelf of ze dit laten uitkeren of weer beleggen in nieuwe participaties.

Wat kost het?

Voor iedere aankoop van participaties betaal je 3 procent kosten. Andere kosten (ongeveer 1,7 procent) gaan van het bruto rendement af.

Participaties verkopen na twee jaar is kosteloos, voor die tijd kost het 25 euro.

Speciale voordelen

  • Bijdragen aan een schonere wereld
  • Kans op een goed rendement (6 à 7% netto)
  • Maandelijks beleggen kan ook
  • Regel alles online in Mijn Meewind
  • Bereken het verwachte rendement op de website

> Beleg je eerste inleg in het Energie Transitiefonds!

Wat maakt dit product duurzaam?

Meewind investeert alleen in bedrijven die de productie, distributie, exploitatie of opslag van duurzame energie bevorderen.

Kosten en kenmerken
Beheerkosten1,70 %
Order € 1.000€ 30,-
Order € 5.000€ 150,-
Minimale inleg€ 250,-
» Bezoek website