beleggenvergelijking.nl
homeDuurzaam Beleggen Bright Beleggingsrekening

 Bright Beleggingsrekening   openen

Bright Beleggingsrekening

Bij pensioenaanbieder Bright kun je ook vrij en flexibel beleggen voor ieder bestedingsdoel, met elke gewenste inleg. Het eigen fonds van Bright waarin je investeert is volledig duurzaam.

Bright is in 2014 speciaal opgericht om pensioenbeleggen transparanter en duurzamer te maken. Maar inmiddels is het toegankelijk voor iedereen die duurzaam wil beleggen, bijvoorbeeld als alternatief voor sparen.

Hoe werkt het?

Bijzonder aan Bright is een alternatief concept dat geen andere beleggingsinstelling hanteert. Bright verdient niets aan je vermogen, maar vraagt een vast jaarlijks bedrag voor zijn dienstverlening.

Het idee is dat je vermogen zo optimaal rendeert, Bright onttrekt er niets aan. De dienstverlening wordt betaald uit het lidmaatschapsgeld en het beleggen gaat tegen kostprijs.

Je legt eenmalig in, periodiek of een combinatie daarvan. Stoppen is op elk moment mogelijk, je beschikt vrij over je kapitaal.

Waarin kun je beleggen?

Het Bright Lifecycle Fonds belegt gespreid in ETF's (indextrackers). Het risico is nooit hoger dan neutraal.

Je mag ook lifecyclebeleggen. Het risico wordt dan afgebouwd van neutraal naar defensief vanaf een moment dat je zelf kiest.

Wat kost het?

Naast het jaarlijks lidmaatschap van €210 euro beleg je tegen kostprijs. In 2017 kwam dit neer op 0,24% aan fondskosten. Over iedere storting betaal je daarnaast 0,07% instapvergoeding. Uitstappen (stoppen) kost 0,05%.

Het lidmaatschap is gratis zolang je nog geen 3.000 euro vermogen hebt opgebouwd. Verder betaal je €100 inschrijfgeld als je ook aandeelhouder wilt worden van Bright.

Speciale voordelen

  • Beleggen tegen kostprijs
  • Gratis proberen tot aan €3.000 inleg
  • Bepaal zelf hoeveel je inlegt
  • Bijdragen aan een betere samenleving

> Open een beleggingsrekening bij Bright!

Wat moet ik verder weten?

Je geld wordt apart bewaard door systeembank KAS en is veilig bij een faillissement van Bright.

Wat maakt dit product duurzaam?

Bright belegt volledig duurzaam. De portefeuilles bevatten aandelen en obligaties van duurzame bedrijven wereldwijd, West-Europese staatsobligaties en zogenaamde greenbonds (duurzame energie- en bouwprojecten).

 

Kosten kenmerken
Beheerkosten0,00 %
Order € 1.000€ 0,70
Order € 5.000€ 3,50
Minimale inleg€ 1,-
» Bezoek website