beleggenvergelijking.nl
Home Deposito Sparen


Depositosparen levert een aantal voordelen op ten opzichte van obligaties. U bent tot 100.000 euro gedekt door de overheid, onder de huidige wet. Ook is de rente relatief hoog.
 

Kies uw looptijd:

Vergelijk depositospaarrekeningen

2,00%

Spaarrente

Via een Nederlandse bank profiteren van hogere spaarrentes in het buitenland. Minimaal €5.000 inleggen.

1,25%

Spaarrente

Prima rente voor wie zijn spaargeld lang kan missen. Meerdere deposito's openen is mogelijk.

1,00%

Spaarrente

Turkse aanbieder met hoofdkantoor in Nederland. Keuze uit zeer veel termijnen.

1,00%

Spaarrente

Haagse zakenbank met een keur aan deposito's.

0,70%

Spaarrente

Biedt enkele aantrekkelijke depositospaarrekeningen. Onderdeel van Aegon Bank.

0,70%

Spaarrente

Sparen met een vaste rente bij een grote verzekeraar. Looptijden van 6 maanden tot 10 jaar.

0,55%

Spaarrente

Minimaal €1.000 vastzetten voor minstens 1 jaar. Veilige bank.


Over depositosparen

Depositosparen en beleggen
Bij beleggen geldt de regel: hoe meer risico, hoe meer rendement. Toch levert deposito voor particulieren meer rendement op dan het risico rechtvaardigt.

Particulieren profiteren namelijk van de garantie op deposito's. Zolang deze garantie op spaartegoeden bestaat is het dus mogelijk om vrij gegarandeerd relatief hoog rendement te maken op deposito's.

Beleggen in aandelen levert vermoedelijk meer op, maar hierbij zijn de risico's hoger. Depositosparen is daarmee vooral een aanvulling op uw aandelen.

Veiligheid
Ook voor deposito's geldt een garantie van 100.000 euro door de Nederlandse Bank. Aan de andere kant is het niet zeker dat deze garantie over bijvoorbeeld 5 jaar nog steeds geldt. Enige voorzichtigheid is dus zeker wel geboden. U kunt de veiligheid vergroten door uw geld te spreiden over banken.

Voor- en nadelen depositosparen

Voordelen depositosparen versus de gewone spaarrekening
Spaardeposito's hebben verschillende voordelen. De rentevergoedingen zijn erg hoog. Daarnaast staat de rente vast, u heeft dus voor langere tijd zekerheid over een hoge rente. Bij gewone spaarrekeningen lopen de rentes soms snel terug, maar bij een deposito heeft u hier geen last van.

Voordelen depositosparen versus obligaties
Staatsobligaties of bedrijfsobligaties zijn relatief veilig, maar een absolute garantie op terugbetalen heeft u niet. Deposito's zijn tot 100.000 euro gedekt, per persoon en per bank. Deze regeling kan veranderen, maar het is onwaarschijnlijk dat zij helemaal verdwijnt.

Nadelen depositosparen
Deposito's zijn niet voor iedereen geschikt. U mag namelijk niet aan uw geld komen, het staat op een geblokkeerde rekening. Een deposito ongedaan maken is duur, lastig en soms ook niet eens mogelijk. Alleen bij overlijden, emigratie of werkeloosheid zijn er soms uitzonderingen mogelijk. Een deposito moet daarom vooral worden gezien als een alternatief voor langetermijnbeleggen.