beleggenvergelijking.nl
homeCrowdfunding October

 October   openen

October crowdfunding

Bij October kun je vanaf 20 euro investeren in een lening aan het midden- en kleinbedrijf in Europa. Alle bedrijven zijn zorgvuldig gescreend door October. Zo weet je precies waar je aan begint en heb je kans op een goed rendement.

Grote institutionele investeerders brengen de eerste 51 procent van de lening bij elkaar, particuliere beleggers de resterende 49 procent. Komt de financiering niet voor 100 procent rond, dan vullen de institutionele beleggers het ontbrekende bedrag aan.

Vooraf is dus al zeker dat de lening doorgaat. Dat voorkomt reputatieschade voor het bedrijf en daarmee een negatieve invloed op het bedrijfsresultaat.

Hoe werkt het?

Eerst maak je online een account aan. Hiervoor moet je een identiteitsbewijs uploaden en via iDeal een bedrag overmaken. Na een controle kun je binnen 48 uur van start.

Als investeerder krijg je maandelijks aflossingen en rente overgemaakt op je October-account. Je kunt dit bedrag kosteloos opnemen of meteen weer investeren.

Waarin kun je investeren?

Op de website vind je projecten van gezonde mkb-bedrijven met een omzet van minimaal 250.000 euro in Nederland, Frankrijk, Spanje en Italië. Zij kiezen voor October omdat dit platform geen (persoonlijke) borgstellingen verlangt.

Is het veilig?

October onderwerpt de lenende bedrijven aan een uitvoerig onderzoek voordat ze online komen. Maar 1 op de 100 bedrijven komt door de selectie. Van ieder project is uitgebreide informatie beschikbaar op de website.

Bovendien investeren professionele beleggers én de managers van October mee, zodat hun belangen op één lijn staan met die van particuliere investeerders.

Toch bestaat het risico dat een bedrijf niet terugbetaalt. In dat geval start October een procedure om het geld alsnog te innen. Soms lukt dat niet en ben je je geld kwijt.

Wat kost het?

Investeerders betalen geen kosten. October verdient aan de fees die kredietnemers eenmalig en maandelijks betalen.

Speciale voordelen

  • Strenge selectie van projecten
  • Institutionele beleggers én October-managers investeren mee
  • Maandelijkse betalingen met rente
  • Financiering wordt altijd verstrekt

> Begin hier met investeren bij October!

Wat moet ik verder weten?

October Nederland B.V. is onderdeel van het Franse Lendix S.A.

Particuliere investeerders mogen maximaal 80.000 euro in het platform steken. Per lening geldt een maximum van 2.000 euro.

Het beheer van het geld op je October-account en de terugbetalingen worden geregeld door Lemon Way, Octobers betalingspartner. Bij een faillissement van October kun je nog steeds bij je geld en gaan de afbetalingen door.

Belangrijkste kenmerken
ToezichtAFM-ontheffing
AanbodBedrijfsleningen
VestigingslandNederland
Minimale inleg€ 20,-
ยป Bezoek website