beleggenvergelijking.nl
HomeCrowdfunding Funding Circle

 Funding Circle   openen

Funding Circle

Funding Circle is een grote, snelgroeiende online marktplaats voor kredieten aan kleinere Nederlandse ondernemingen. Het rendement van je investering kan oplopen tot 15,68%.

De bedrijven waarin je belegt bestaan minstens 2 jaar en hebben een omzet van minimaal 100.000 euro.

Wat levert het op, en wat kost het?

Met een inleg vanaf 100 euro kun je als kredietgever investeren in vijf risicoklassen. Het rendement ligt tussen 2,79 en 15,68%. Je krijgt de rente en aflossingen elke maand op je rekening.

Na de gratis registratie kun je alle ondernemersprojecten bekijken. Als je bedrijven selecteert om in te investeren, krijg je een overzicht van rente-inkomsten en aflossingen. Het Britse Funding Circle (voorheen Zencap in Nederland) rekent daarvoor servicekosten: 1,0 procentpunt van de rentevoet.

  Hoe veilig is Funding Circle?

  Investeren heeft altijd risico's, de bedrijven kunnen betalingsproblemen krijgen. Spreid daarom je investeringen over meerdere projecten.

  De kans op wanbetaling is volgens Funding Circle zelf 8,05 tot 12,17% in de klasse met het grootste risico. Als je investeert in 100 projecten uit de veiligste klasse, moet je er rekening mee houden dat 0,75% van het krediet beperkt of niet wordt afgelost.

  Bij een verlate aflossing verzorgt Funding Circle de incasso. De ondernemer moet borg staan met zijn persoonlijke vermogen.

  Speciale voordelen

  • Hoog rendement mogelijk
  • Maandelijkse inkomsten
  • ​Je stimuleert het Nederlandse mkb
  Belangrijkste kenmerken
  ToezichtAFM-ontheffing
  AanbodBedrijfsleningen
  VestigingslandNederland

  Andere bezoekers bekeken ook

  Binck Zelf Beleggen
  Ontvang €200 transactietegoed