beleggenvergelijking.nl

 Crowdfunding wordt volwassen beleggingscategoriecrowdfunding

Inmiddels is het eerste hedgefonds bijna van start om te investeren in p2p-leningen, oftewel crowdfunding. Ook Google en 's werelds grootste belegger Blackrock tonen interesse.

Het voordeel van het volwassen worden is dat er steeds meer duidelijkheid komt rondom p2p-leningen, en hopelijk hierdoor minder verrassingen. Het nadeel is wel dat als er veel geld richting p2p-leningen gaat door middel van fondsen, de hoge rendementen op termijn zullen verdwijnen. Het verschil met geld op de spaarrekening zetten wordt vermoedelijk steeds kleiner. De eerste p2p-leningenbank is overigens al gesignaleerd in Duitsland.

Voordelen van p2p

Er is met p2p-beleggen een relatief hoog rendement te halen, vergeleken met bedrijfsobligaties of spaarrekeningen. Je investeert in een beleggingsklasse die relatief weinig correlatie heeft met de aandelenbeurs, waardoor je je beleggingsrisico's kunt verkleinen.

Daarnaast hebben professionele beleggers vaak een flinke informatievoorsprong op de beurs. P2p biedt kleine beleggers meer kansen, omdat niet alle banken en analisten voldoende tijd hebben om zich op kleine bedrijven te richten. Wel zul je het uitzoeken nu zelf ter hand moeten nemen. De beurs is veel transparanter en de prijsvorming is erg efficiënt. Er zijn dus zowel veel kansen als risico's op p2p-platforms.

WSJ.com
PMIfunds.com